אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

מהו צנתור וירטואלי?

אם אתם בגיל שכדאי להתחיל לעקוב אחרי מצב הלב שלכם, או אם חוויתם תסמינים שונים הקשורים לתפקודי הלב, בטח שמעתם על בדיקת צנתור וירטואלי. בדיקה זו מאתרת בעיות לבביות פונטציאליות לפני שהן מופיעות באמצעות סקירה רחבה של מצב העורקים, חדרי הלב והמסתמים אצל המטופל. הבדיקה ידועה כבדיקה מתקדמת טכנולוגית ולא פולשנית.

 

למי כדאי לעשות בדיקת צנתור וירטואלי?

בדיקת צנתור וירטואלי המכונה גם סי טי לב מומלצת למגוון מטופלים במצבים שונים. מכיוון שאינה בדיקה חודרנית יש עדיפות לבצע אותה לפני שמטפלים בדיקות יותר מורכבות. ראשית, הבדיקה חשובה לנמצאים בקבוצת סיכון כמו מטופלים עם רקע משפחתי של בעיות לב, מטופלים עם רקע של לחץ דם גבוה, שומנים גבוהים בדם, מטופלים שעישנו בעבר או מעשנים בהווה ועוד. כמו כן, מטופלי לב שונים כמו מטופלים שעברו ניתוחי מעקפים, התקנות סטנט או צנתורים. גם מטופלים שביצעו בדיקות לב אחרות כמו אקו לב במאמץ והממצאים לא היו וודאיים יתכן וישלחו לצנתור וירטואלי.

 

איך מבצעים צנתור וירטואלי?

כפי שציינו הבדיקה היא למעשה בדיקת סיטי, ובדומה לבדיקות סיטי אחרות, מקיימים אותה באמצעות החדרת חומר ניגוד לוריד של המטופל טרום הבדיקה. באמצעות היוד, ניתן להבחין במצב העורקים במהלך סריקת הסיטי כאשר בנוסף מחברים את המטופל באמצעות מדבקות בחזה למכשיר אק"ג שעוקב אחר ביצועי הלב במהלך הבדיקה.

 

מה יתרונות הבדיקה?

בדיקת הצנתור הוירטואלי היא בדיקה מתקדמת טכנולוגית ויש לה מספר יתרונות:

  1. הבדיקה היא בדיקה שאינה פולשנית, אינה דורשת החדרת צנתרים או הליכים לא נעימים אחרים. הבדיקה אינה דורשת הרדמה או טשטוש ולכן ניתן לחזור מיד אחריה לשגרה.בנוסף, הסיכויים לבעיות, תסמינים, תופעות לוואי או זיהומים כתוצאה מהבדיקה נמוכים מאוד ולרוב היא עוברת בהצלחה ובלי שום בעיות.
  2. הבדיקה יכולה לאתר בעיות פוטנציאליות בתפקודים לבביים לפני הופעתן בפועל, וזאת בניגוד לבדיקות אחרות כמו אקו לב במאמץ שיתקשו לאתר את הבעיות האלו מראש. כידוע, ברגע שמאתרים בעיה רפואית או מחלה לפני שהיא נמצאת במצב מתקדם, הרבה יותר קל לטפל בה, הרבה יותר קל למנוע הידרדרות במצבו של החולה וגם להתאים טיפול ראוי ואפקטיבי.

איך אדע עם עלי לעשות בדיקת סיטי לב?

כדי שהלב יתפקד כראוי, הלב צריך אספקת תקינה של דם. הדם מוזרם ללב באמצעות העורקים הכליליים. אם יש חשד שעורקים אלו נסתמו מאיזשהי סיבה, מומלץ לבצע את הבדיקה. התקפי לב הם מהסיבות המובילות לתמותה בעולם המערבי וכן חשוב להיות עם היד על הדופק בכל הנוגע לתפקודי לב. רופא שעוקב אחריכם יפנה אתכם במידת הצורך לבדיקה. לבדיקה מהסוג הזה, מפנה בדרך כלל מומחה לב הנקרא קרדיולוג.

 

איפה מבצעים בדיקת סיטי לב?

הבדיקה מתבצעת במכונים שעובדים עם קופות החולים או במכונים פרטיים. כאשר קובעים את הבדיקה דרך קופת החולים ישנה אפשרות בחירה מוגבלת יותר של מיקום הבדיקה ושל מי שיבצע את הבדיקה. אם מזמינים בדיקה באופן פרטי, הזמינות גבוהה בהרבה ולכן אפשר לבחור מקום יותר נגיש ונוח לצרכים שלכם. יחד עם זאת בבדיקת הפרטיות העלות גבוהה משמעותית ויש לקחת זאת בחשבון. אם יש לכם ביטוח פרטי יתכן ותוכלו לקבל החזר עבור ביצוע הבדיקה. בנוסף, במידה וקיבלתם הפניה מהרופא לביצוע הבדיקה, תוכלו לבקש מקופת החולים טופס 17 ולקבוע תור באחד המכונים הפרטיים ותוך מספר ימים עד מספר שבועות לבצע את הבדיקה במקום מקצועי, יסודי ומיומן.