אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

כיצד מתמודדים עם עיוות בפנים? 

תנועות בלתי רצוניות של מספר קבוצות שרירים בגוף יכולות לבוא לידי ביטוי במספר צורות ובין היתר על ידי עיוות בפנים. בכתבה זו, החלטנו להסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת בנושא של עיוות בפנים וכל היוצא בכך על מנת שתוכלו לדעת כיצד להתמודד עם תופעה זו וכיצד ניתן לחיות לצידה במקרים בהם אחד מקרוביכם סובל ממנה. 

 

תסמונת טורט

בדרך כלל, עיוות בפנים ושאר סוגים של טיקים מתרחשים כתוצאה של תסמונת טורט, שזוהי בעצם תסמונת שבמסגרתה מופיעות תנועות בלתי רצוניות רבות, מוטוריות וקולות כאחת. תסמונת זו מוגדרת בשכיחות שבמסגרתה מתוך כל 1000 ילדים 3-10 לוקים בה, זאת בעוד כי תסמונת זו שכיחה יותר אצל בנים בהשוואה לבנות. בדרך כלל, הטיקים יתחילו בגיל 6, אם כי אלו יחמירו עד גיל 12 ויתמנו בהדרגה ככל שהילדים מתקרבים אל גיל ההתבגרות. 

 

מה לא לעשות עם ילד שסובל מתופעות שונות של עיוות בפנים?

אין זה משנה מהו סוג הטיקים של הילד שלכם ומהי הסיבה אליהם שכן, גם אם מדובר על עיוות בפנים וגם אם מדובר על תסמונת טורט עליכם לדעת כיצד לנהוג נכון על מנת להקל על הילד שלכם ככל הניתן ולאפשר לו חיים שגרתיים ונורמליים לצד המצב ממנו הוא סובל. ובכן, חשוב מאוד בראש ובראשונה להדגיש כי חל איסור מוחלט לנזוף או לכעוס על הילד שלכם על התנועות והקולות שהוא עושה מכיוון שאחרי הכל – הן בלתי רצוניות והוא אינו שולט עליהן כלל. יתרה מזו, כדאי מאוד לציין כי בדרך כלל, תנועות בלתי רצוניות וקולות עלולים רק להחמיר בהינתן מצבים של רגשות אינטנסיביים כדוגמת לחץ, חרדה, כעס וכדומה. כך שבמקרים בהם אתם נוזפים בילד שלכם אתם בעצם יכולים לגרום לכך שהתנועות והקולות רק יוחמרו בעקיפין. 

 

אז מה כן לעשות?

במקרים בהם הילד שלכם סובל מתנועות וקולות בלתי רצוניים או לחילופין, ממקרים שונים של עיוות בפנים, חשוב מאוד לשדר לו ככל הניתן כי הכל בסדר שכן, כאשר הילד שלכם רגוע התנועות הבלתי רצוניות אינן יוחמרו שלא כצורך.