השיטה להשתלת שיניים חזקה ובריאה אינה תמיד פשוטה, אבל בעת הצורך, ניתוח הרמת סינוס הוא בהחלט צעד להשגת תוצאות מוצלחות ובריאות. הליך נפוץ יחסית זה מאפשר לקבל את מלוא היתרונות של השתלות שיניים, גם לאחר אובדן עצם משמעותי.
מהו הליך הרמת סינוס?
לפני שנציג בפניכם מהו הליך הרמת סינוסים, חשוב לדעת כי בחלק מהמקרים, רופא בוחר לבצע השתלת שיניים ממוחשבת לאחר הרמת סינוס, כדי לתמוך בשלבי ההליך וההתאוששות ולהשיג תוצאות אופטימליות. מאמר זה מציג את המידע שמטופלים צריכים לדעת לפני ביצוע ההליך.
הרמת סינוס, שנקרא גם הליך הגדלת סינוס, מקל על הצבת שתלים דנטליים. חלק מהמטופלים זקוקים להשתלת שיניים אבל סובלים מאיבוד עצם, ולכן אין להם מספיק תמיכת עצם שדרושה להשתלה. אתם יכולים לקבל את התמיכה שאתם זקוקים לה על ידי הגדלת סינוס.
הליך זה מגדיל את כמות העצם בלסת העליונה הנדרשת להשתלות שיניים. זהו אחד מהליכי השתלת העצם הנפוצים ביותר עבור מטופלי השתלות שיניים. במקרים רבים, הרמת סינוס הוא אחד מההליכים הרבים שמבוצעים במהלך שחזור פה מלא.
מי צריך לעבור את הניתוח?
במהלך 25 השנים האחרונות, השתלות שיניים הפכו לזמינות, מה שהופך אותן להליך דנטלי נפוץ יותר ויותר. ככל שיותר אנשים מקבלים שתלים דנטליים על מנת להחליף שיניים חסרות, גם הרמת סינוס הפכה להיות נפוצה יותר.
בחלק מהמקרים, יש צורך בהרמת סינוס במקרה של מחסור בשיניים ועצם הלסת בחלק האחורי של הלסת, ליד הסינוסים.
עצם הלסת והשיניים באזור זה עלולות להיות חסרות עקב מומים מולדים, מחלות חניכיים, סרטן, מצבים רפואיים אחרים, או רק תהליך הריפוי הטבעי. ניתן להשתמש בהרמת סינוס גם אם הסינוסים שלכם קרובים מדי ללסת העליונה ואתם צריכים יותר מקום להנחת השתל.
מה קורה במהלך ניתוח הרמת סינוס?
הליך הרמת סינוס הוא הליך בטוח ופשוט, שמבוצע ברוב המקרים במרפאת רופא השיניים או במרפאת כירורג פה. כל התהליך נמשך בין שעה וחצי לשעתיים.
- ראשית, המטופל מורדם באמצעות הרדמה מקומית. חשוב לציין כי הסיכויים לסיכון כזה או אחר בעקבות הרדמה מהסוג הזה, נמוכים עד אפסיים.
- בשלב הבא, המנתח חותך את רקמת החניכיים במקום בו היו שיניים אחוריות, כדי לחשוף את עצם הלסת.
- כשהרקמה מורמת, המנתח חותך עיגול קטן בעצם שדרכו הוא דוחף בעדינות על קרום הסינוסים.
- כשהחלק הגרמי מורם לחלל הסינוס, החור מתמלא בהשתלת העצם שנקבעה קודם.
- לאחר ביצוע שלבים אלו, ההליך מושלם והמנתח סוגר את החתך עם תפרים.
מה קורה לאחר הניתוח?
המטופלים יכולים לשוב לביתם ולשגרת החיים עם התפוגגות השפעת ההרדמה. לאחר הליך הרמת סינוס, רוב המטופלים חווים מעט נפיחות ודימום, אבל רק אי נוחות מינימלית.
החלק שהכי חשוב להקפיד עליו בתקופת ההחלמה הוא השארת השתלת העצם במקומה, לכן חשוב להימנע, אם אפשר, מהתעטשות. כל נשיפה מאומצת עלולה לגרום לחומר השתלת העצם לנוע ולשחרר את התפרים.
איך בוחרים מומחה לביצוע הניתוח?
לא כל רופא שיניים מוסמך לבצע ניתוח מהסוג הזה ולכן כאשר אתם בוחרים מומחה להרמת סינוסים, שווה להשקיע במחקר מעמיק ולראות שאתם בוחרים את האדם הנכון. ניתן לעשות סקר שוק, לדבר עם אנשים שאתם מכירים ולחפש המלצות מתאימות לגבי ביצוע הניתוח. לפני שאתם מקבלים החלטה, שווה לגשת ל-2-3 קליניקות עליהן קיבלתם המלצות, להתרשם מהרופאים ומהצוות, לדבר איתם ורק אז לקבל החלטה שתשפיע כמובן על בריאות הפה ועל איכות החיים שלכם.