אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

מה צריך לדעת על שימוש בפרקוסט?

פרקוסט היא למעשה תרופה לשיכוך כאבים, המיועדת להקלה על כאב בינוני עד חריף. מדובר בתרופה נרקוטית, שידוע כי עלולה להוביל לתלות ולהתמכרות, יחד עם זאת היא אחת מהתרופות הפופולריות ביותר, בשלב השפעתה האופורית. אם משתמשים בפרקוסט לאורך זמן, ישנו סיכוי גבוה שתיווצר תלות בתרופה ויופיעו סימני התמכרות. במינונים גבוהים של התרופה או בשילוב של התרופה עם חומרים כמו אלכוהול, השימוש עלול להוביל לדיכוי של מערכת הנשימה, תרדמת ואפילו מוות.

מה הן תופעות הלוואי של פרקוסט?

משתמשים בתרופה עלולים לסבול מסחרחורות, תחושת נמנום, עצירות ועוד תופעות לוואי שונות, כשתופעת הלוואי המשמעותית ביותר היא הנטייה להרגיש תלות בתרופה שעלולה להוביל את המשתמשים בה להתמכרות מסוכנת. לכן מומלץ גם להפחית את השימוש באופן הדרגתי ולא בבת אחת. ברחבי העולם ישנם אנשים רבים שמכורים לאוקסיקודון שהוא מרכיב משמעותי בפרקוסט. לכן, התרופה אינה מומלצת לשימוש ממושך. על כל התופעות האלו ואחרות ניתן לקרוא בהרחבה באתר anrclinic.co.il.

מתי תלות בתרופה כמו פרוקסט הופכת להתמכרות?

פרקוסט היא תרופה נפוצה מאד, ניתן למצוא אותה בבתים רבים משום שמדובר בתרופת מרשם רגילה ולא סם שקונים באופן פלילי. כשמדובר על התמכרות לתרופה כמו פרוקסט ניתן לחלק את ההתמכרות לשני סוגים עיקריים. התמכרות שהחלה בעקבות שימוש בתרופת פרוקסט במסגרת טיפול רפואי ומקרים בהם ההתמכרות אינה קשורה לטיפול רפואי. בשני המקרים הקושי הוא הקלות היחסית בה ניתן להשיג את התרופה. כשמדובר על חלק מטיפול רפואי, ישנה חשיבות קריטית לפיקוח על אופן השימוש בתרופה כדי להימנע ממעבר בין תלות להתמכרות, שימוש באופן הדרגתי והפסקה הדרגתית הם גורמים משמעותיים. אם ניכר שהשימוש עבר את שלב התלות מומלץ לבדוק אפשרויות לגמילה מסודרת כמו שמוצגות באתר anrclinic.co.il.

חשוב לפני שמתחילים לקחת את התרופה, להיות מודעים לכך שהיא מכילה שני סמים מסוגים שונים. הסמים הללו משמשים בעצם כמשככי כאבים עוצמתיים. מדובר בחומרים נרקוטיים וחומרים סמי סינטטיים. אחד החומרים שיש בתרופה בעצם נקשר באופן כימי לקודאין ואז יש יעילות בתהליך הפחתת הכאב. הבעיה עם החומר הזה הוא שהוא מקל על שיעול אבל יכול לגרום גם לאפקט של נמנום ולשיבוש של קצב הלב.

כאמור, לתרופה יש מגוון רחב של תופעות לוואי לרבות נמנום, סחרחורות, עצירות אך רוב המטופלים לא ירגישו באופן ניכר את אותן תופעות לוואי ותסמינים. שמדובר בתופעות לוואי קיצוניות יותר כמו שינוי גוון העור, פריחה או אפקט של חרדה, מומלץ כמה שיותר לפנות לרופא המטפל בכם.

מומלץ ליטול את התרופה בזמן שאוכלים, מה שמפחית את הסיכוי לוות הקאות ובחילות. זכרו כי לקיחת תרופות שאינן ניתנות במרשם יכולות לסכן חיים והדבר עלול להוביל לנזקים חמורים גם לטווח הקצר וגם לטווח הרחוק.