אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

טיפול טבעי בחרדה – מה הוא כולל ולמי הוא מתאים?

החיים של רובנו מורכבים, מאתגרים וכמעט בכל יום אנחנו מוצאים את עצמנו מתמודדים עם בעיה או סיטואציה אשר מעיקה עלינו באופן כזה או אחר. אנשים רבים בטוחים כי חרדה היא מצב אבסולוטי בו אין לנו שליטה על הגוף שלנו וכתוצאה מהמתח שנוצר, מופיעים סוגים שונים של תסמינים כמו יובש בפה, רעידות בגוף, דפיקות לב ועוד. אז לא. זה לא בהכרח. חרדה יכולה להופיע בתצורות שונות. היום, בשונה מבעבר נהוג לעבור טיפול טבעי בחרדה. לפני שנציג בפניכם את סוגי הטיפול השונים, כדאי להכיר בכך שחרדה היא תגובה טבעית לאירועים ומצבים שונים המתרחשים בחיים שלנו ויש אנשים שסובלים מהתקפי חרדה ארעיים, לעומת כאלה שסובלים מבעיית חרדה כרונית.

 

אז איך מטפלים?

יש היום שיטות רבות לטפל בחרדה ותסמיניה החל מטיפול תרופתי שלא מוגדר כטבעי, דרך שיחות טיפוליות, טיפול התנהגותי קוגנטיבי, טיפול באמצעות תמציות פרחי באך, טיפול באמצעות מכשיר הנקרא ביופידבק המסייע להקל עלינו משמעותית בזמן התקף, הפחתת רמות הלחץ והמתח בחיים שלנו ועוד. כדי שהטיפול יהיה אפקטיבי חשוב שהוא יתאים לסוג החרדה ממנה אתם סובלים, לתדירות ההתקפים ולעוצמות שלה. כל שיטה פועלת בצורה שונה וחשוב להבין שלא מדובר בטיפול אחד וזהו, החרדה נעלמת, אלא בתהליך טיפולי הדרגתי שחשוב להיות מודעים אליו.

 

 

מה הקשר בין מודעות לבין טיפול בחרדה?

למעשה, מודעות היא השלב הראשון והבסיסי ביותר בתהליך הטיפולי וביציאה מהתקפי החרדה. ברגע שאנחנו מודעים לכך שאנחנו סובלים מהתקפי חרדה, בין אם הם מופיעים לעתים רחוקות ובין אם לעתים קרובות, יהיה לנו הרבה יותר קל להיפטר מהם. לעומת זאת, אם אנחנו מדחיקים את עצם היותה של החרדה קיימת בגוף שלנו ומתעלמים ממנה, לא נוכל לטפל בה ולהעלים אותה לחלוטין. בשלב השני, אחרי שאנחנו מודעים לכך שהיא קיימת, עלינו להבין באיזו תדירות היא מופיעה. ממש לחקור אותה. האם היא מופיעה אחרי ימים עמוסים בעבודה?, האם היא מופיעה בסיטואציות מלחיצות שאנחנו לא יודעים או לא מסוגלים איך להתמודד איתן?, האם היא מופיעה שאדם הקרוב לנו פתאום חולה או חש ברע? ברגע שנצליח לזהות את הפעמים ואת המצבים בהם היא מופיעה, זה יגביר את המודעות שלנו אליה עוד יותר.

 

תדירות זמן ומשך

עוד משהו שיכול לעזור גם בהיבט של חיזוק המודעות וגם בבחירת טיפול מתאים קשור למאפייני החרדה מהם אנו סובלים. למשל, אפשר לנהל סוג של יומן או מעקב על דף לבן בו אנחנו כותבים מתי התקף החרדה מופיע, אילו תסמינים הוא משלב, כמה זמן הוא נמשך, מה עוזר לנו להרגיע אותו וכדומה.

 

ועוד כמה טיפים שיכולים לעזור

אחד הגורמים המרכזיים להופעה של התקפי חרדה בעידן המודרני קשור בהכרח לניהול אורח חיים אינטנסיבי, עמוס המייצר המון לחץ ומתח על הגוף, גם מבחינה פיזית וגם מבחינה נפשית. אנחנו ישנים מעט שעות, אנחנו אוכלים לא נכון, לא מבצעים פעילות גופנית באופן יומיומי וכל אלה למעשה מייצרים עוד ועוד מתחים בגוף שלנו. הבסיס לניהול אורח חיים מאוזן, בריא, נטול לחצים והתקפי חרדה הוא לשמור על רוגע ולאזן את היום יום שלנו בדברים שעושים לנו טוב על הלב ועל הנשמה. הקפידו לקחת סוג של פסק זמן, מדי יום, זמן שמוקדש אך ורק לעצמכם. ההמלצה היא שלא למלא את היום שלכם בצפייה במסכים, אלא בדברים שיעשירו את המיינד והנפש שלכם כמו קריאת ספר מרתק, הליכה בחוף הים, תרגול יוגה, האזנה למוזיקה שמרגיעה אתכם וכדומה.