אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

הגנת סייבר אצלכם בבית – איך למנוע הונאות רשת?

שופינג דיגיטלי הפך לחביב הקהל בשנים האחרונות ברחבי העולם. אלפי ישראלים מבצעים הזמנות בחנויות אונליין וממתינים בסבלנות לדואר שיביא את הסחורה, אבל בין לבין, פריצות לשרתי החברות הגדולות, מאיימות על אלפי קונים פוטנציאליים שרק רוצים לדעת – איך לעשות קניות בטוחות ברשת. רוצים הגנת סייבר אצלכם בבית? קבלו כמה המלצות שישמרו עליכם גם כשאתם מוסרים את פרטי כרטיס האשראי שלכם באינטרנט.

 

אף אחד לא בטוח מפני תקיפות סייבר

יזמים ישראלים מצליחים בתחום הסייבר, דוגמת נתנאל דוידי, שכבר עשה אקזיט אחד מצליח בתחום ועוד אקזיט אחד לפניו, יודעים להעיד כי כל מי שיש לו מחשב, או מכשיר מחובר לאינטרנט, אינו בטוח מפני מתקפות סייבר.

אמנם חברות גדולות, שמחזיקות מידע יקר ערך, צריכות לדאוג הרבה יותר מאשר האדם הפרטי (והן אכן עושות זאת), אבל גם נתוני כרטיסי האשראי שלכם אינם בטוחים ברשת, אם אתם לא יודעים איך לשמור עליהם מפני תקיפות מסוגים שונים.

 

הגנת סייבר אצלכם בבית – מה אתם עושים לא נכון?

אנשים פרטיים, בלי ידע על המאפיינים השונים של האינטרנט, חשופים לפגיעות שונות, בעיקר בגלל חוסר הידע שלהם. למעשה, לא רק פרטי כ"א שלכם חשופים ברשת, אלא גם תמונות שאתם מעלים לענן חשופות בפני פריצה ושימוש זדוני וכל מה שאתם מעלים לרשתות חברתיות, חשוף לשימוש חיצוני – גם אם אתם לא רוצים שזה יקרה.

 

איך לשמור על נתוני האשראי שלכם מפני מתקפת סייבר?

במיוחד בימים כמו בלאק פריידי, אבל באופן כללי, כשאתם קונים ברשת, אתם צריכים לעשות כמה בדיקות:

  • ממי אתם קונים? יש אתרים שלא קיימים באמת, שמעלים פרסומות לפייסבוק שלכם ואתם מתפתים להיכנס ולקנות. לפני שאתם מזינים פרטי כ"א – בדקו אם יש לאתר הזה עמוד פייסבוק לגיטימי ואתר אינטרנט, כדי לוודא שלא עובדים עליכם.
  • מומלץ להחזיק כ"א ייעודי לקניות באינטרנט בלבד – כך יותר קל לעקוב אחר ההוצאות בכרטיס ולוודא שכולן לגיטימיות.
  • הקפידו על סיסמאות חזקות ואימות דו שלבי לכל החשבונות שלכם באינטרנט – בכל זאת מדובר על כרטיסי האשראי שלכם ברשת ואם לא תשמרו עליהם היטב אז מי ישמור? אימות דו שלבי וסיסמה חזקה מבטיחים לכם שגם אם הסיסמה נחשפה, האקרים לא יכולים לעשות עם זה כלום – אם אין להם גם את הקוד שלכם למשל.
  • שימו לב להודעות ששולחים לכם במייל ובפייסבוק. הודעות המבקשות מכם לחשוף חשבונות בנק וכרטיסי אשראי צריכות להגיע רק ממקור שאתם מכירים, כדי להיות לגיטימיות, כדי שתסכימו לחשוף את הפרטים הרגישים בפני מי שנמצא בצד השני. אם זה לא המצב – עדיף להניח מראש כי מדובר על הונאת רשת ולהימנע!

 

לסיכום, גם כשאתם בבית, עם המחשב הפרטי שלכם, אתם צריכים לזכור שהגנת סייבר זה לא רק מושג של חברות הייטק. זה סט של פעולות שכדאי ליישם ביום יום, כדי לשמור על פרטים רגישים כמו חשבון הבנק שלכם, כרטיס האשראי שלכם ואפילו על מידע אישי, כמו כתובת מגורים, תמונות ועוד. למעשה אתם לא באמת צריכים לעבוד קשה כדי שזה יצליח – אתם רק צריכים לגלות ערנות ולגלות מספיק אכפתיות – אחרי הכל, אם אתם לא תשמרו על עצמכם, אז מי ישמור?