קונסטרוקטור הוא למעשה בעל מקצוע אשר עוסק בכל הסובב סביב תחום הנדסת בניין. זאת בעוד כי מתוקף תפקידו, ראשי הקונסטרוקטור להעניק אישורים כאלו ואחרים אשר מותירים לבעלי נכסים לקיים שינויים שונים במבנה שלהם, בין אם מדובר על בניית ממד, הוספת מרפסת וכיוצא בכך. כמו כן, ראוי לציין כי במידה ונחליט להסתכל על תפקידו של קונסטרוקטור מבחינה היררכית בענף הבנייה, הרי שהוא ממוקם בראשית הרשימה, בעוד כי הוא הגורם שמפקד על כל התהליך. אז מה זה אישור קונסטרוקטור? האם מדובר על היתר בנייה? ומתי בכלל צריך לקבל אישור כזה? ובכן, במטרה לעשות לכם סדר בבלאגן, החלטנו לרכז עבורכם למאמר הבא את כל אשר תצטרכו לדעת בנושא.
רגע, האם הכוונה להיתר בנייה?
דעת הציבור הרווחת נוטה להתבלבל בין אישור קונסטרוקטור לבין היתר בנייה. זאת בעוד כי היתר בנייה הוא למעשה אישור אשר עובר דרך הרשמות המקומית ועוד מספר גורמים רלוונטיים, כאשר יש להחזיר בהיתר בנייה עבור פרויקטים במימדים גדולים, בין אם מדובר על בניית מבנה חדש, הוספת חדר וכדומה. על כן, כאשר מדובר על אישור קונסטרוקטור, הרי שמדובר על אישור הנדרש גם בעת בה עולה הצורך בהיתר בניה, וגם כאשר לא זקוקים לאחד. למעשה, במידה ויצא לכם לשמוע על חוק הפרגולות, הרי שהדבר יעשה לכם סדר בדברים שכן, בעבר – במידה ורציתם להקים פרגולה ביתית הרי שהייתם צריכים לעבור את כל התהליך הבירוקרטי לצורך קבלת היתר בנייה. זאת בעוד כי יחד עם חלוף השנים האחרונות יש צורך בקבלת אישור קונסטרוקטור בלבד, בעוד כי את האישור מעניק הקונסטרוקטור רק לאחר שסיים לבחון את הפרגולה טרם הקמתה או אחריה.
אז מתי עולה הצורך בקבלת אישור קונסטרוקטור?
הצורך בקבלת אישור קונסטרוקטור עולה בשני מצבים עיקריים, הראשון הוא בעת בה אנו מעוניינים להוסיף או לחילופין להוריד אלמנט במבנה, בעוד כי המצב השני הוא מצב בו אנו מוסיפים עומס על מבנה. בנוסף, ראוי לציין כי ישנם מצבים כמו לקויות בנייה אשר לשמם עולה הצורך בקבלת אישור קונסטרוקטור גם כן במטרה לבצע פעולות עבודה. יתר על כך, חשוב להזכיר כי אישור זה הוא אינו בגדר המלצה, אלא חובה על פי החוק. זאת בעוד כי הסיבה לכך ברורה לכולנו שכן, תפקידו של הקונסטרוקטור הוא להגיע למקום ולבחון את המורכבות הסובבת סביב העבודה, להקים תוכנית בנייה ולאתר לקויות שעשויות לסכן חיים במידת הצורך. בשורה התחתונה – חשוב לזכור, כי בעת בה מדובר על הוספה או הסרה של אלמנט ממבנה, הרי שעולה הצורך בפעילות מבוקרת בצעדים איטיים בהתאם לתוכנית הבנייה, על מנת למנוע מצב שמוביל לפגיעה ביציבות המבנה.