אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

כאבי בטן ושלשולים – מתי זה מסוכן?

כולנו סובלים מעת לעת מהתפרצות לא נעימה של כאבי בטן ושלשולים (ביחד או בנפרד). על פי רוב, תופעות אלו חולפות כלא היו לאחר מספר ימים של מנוחה וניתן לחזור לשגרה. אלא שלא תמיד כך הדבר, שכן ישנם מקרים שבהם התסמינים אינם חולפים בפרק זמן סביר, גורמים לסבל רב ולמעשה עשויים להצביע על בעיה חמורה שעלולה להיות מסוכנת. בשורות הקרובות תבינו כיצד לזהות את אותם המקרים, אשר דורשים התייחסות מיוחדת.

 

כאבי בטן ללא שלשולים – המצב של כיב בקיבה מדמם

האם אתם סובלים מכאבי בטן חוזרים ונשנים אך לא מרגישים את הכיווצים הקלאסיים במעיים שמביאים ליציאות של שלשולים? ייתכן שאתם סובלים ממצב אקוטי או כרוני של דלקת בקיבה גסטריטיס או מהמצב החמור יותר שיכול להתפתח כתוצאה מכך, כיב קיבה (אולקוס). למעשה, גם נוכחות החיידק הליקובקטר פילורי שמתחיל להיות פעיל מסיבה לא ברורה, עשויה לגרום לכאבי בטן ממושכים ונמצא כי הוא אכן מצוי בקיבה בשכיחות גבוהה אצל אלו שסובלים מדלקת בקיבה ואולקוס.

 

מעבר לכאבי הבטן, במצבים שכאלה אתם עשויים לחוש גם בחילות, תחושת נפיחות ברום הבטן והיעדר תיאבון. מתי מדובר בתופעה מסוכנת שמחייבת פנייה דחופה אל הרופא? במידה ומדובר בכיב קיבה שמצבו החמיר והוא מדמם, מה שיתבטא אצלכם בצואה שחורה ויחייב התייחסות רפואית מעמיקה. כאבים עזים, עלייה בחום הגוף והקאות, אף הם מעידים על מצב מסוכן שיש לטפל בו בהקדם.

 

מצבים מסוכנים של כאבי בטן ושלשולים גם יחד

פעמים רבות, כאבי בטן ושלשולים נוטים להופיע ביחד. על פי רוב, מדובר בניסיונות של הגוף להוציא מתוכו מחוללים פתוגניים שונים כגון וירוסים וחיידקים, אך לעיתים הדבר עשוי להצביע על בעיה אחרת, כגון רגישות למזון או תרופות, אי סבילות למזון (למשל, צליאק), גידולים במעיים, דלקות כרוניות כגון קרוהן או קוליטיס ועוד. מתי כאבי בטן שכוללים גם שלשולים עשויים להיות מסוכנים? ובכן, הסיכון הגדול ביותר שמיוחס לשלשולים הוא התייבשות.

 

אם אתם סובלים משלשול אחת לכל שעתיים – לכו להיבדק ובמהרה מחשש להתייבשות. תסמינים נוספים שיכולים להעיד על מצב מסוכן שדורש טיפול מהיר הם שלשול דמי, חום גבוה, סחרחורות, שתן כהה, בלבול ועצבנות וכמו כן, כאשר השלשול נמשך מעבר ל- 3 ימים.

 

הטיפול הרפואי כנגד שלשולים וכאבי בטן

תלונות על שלשולים וכאבי בטן מאופיינות על ידי הרפואה המודרנית על פי מיקום הכאב, התכיפות שלו, התסמינים הנלווים, ההיסטוריה הרפואית וממצאי בדיקות שונות, כגון בדיקות דם, צואה, שתן ובדיקות הדמיה כגון גסטרוסקופיה, אולטרה-סאונד ועוד. בהתאם לממצאים, הרופא המטפל יכול לבחור מבין מגוון רחב של תרופות שכוללות אנטיביוטיקה, תרופות נוגדות כאב, תרופות אימונומודולטוריות ועוד.

 

יש לציין כי למרות שהרפואה המערבית יודעת להתמודד בהצלחה רבה כמעט עם כל מה שקשור למקרי רפואה דחופה, כאשר מופיעים הכאבים בצורתם הכרונית, לעיתים רבות נגרמת "סחבת" וחוסר הצלחה לטפל בבעיה עד תום, עם מרווח קצר יחסית בין ההתלקחויות החוזרות ונשנות.

 

הרפואה  הסינית – הטיפול המיטבי

לאחר שפניתם אל רופא הגסטרו שלכם ווידאתם כי לא מדובר במצב מסכן חיים אלא בבעיה כלשהי של מערכת העיכול, ההמלצה שלנו אליכם היא לשלב עם הטיפול הרפואי שתקבלו גם טיפולי רפואה סינית. טיפולים אלה הוכחו ככאלה שמסוגלים לטפל בצורה יעילה במקרים כאלה, אקוטיים או כרוניים, ואנשים רבים ברחבי העולם כבר נעזרים בהם.

 

דיקור סיני, צמחי מרפא ותזונה מותאמת אישית – כל אלו יחד ובנפרד יכולים להשפיע על מגוון מערכות הגוף (קיבה, מעיים, וושט ולא פחות חשוב – הנפש), מה שמאפשר להרגיע ולהעלים את התסמינים. הרפואה הסינית מתאימה לכל גיל ולכל מצב רפואי, יתרון חשוב מאוד כאשר מדובר בילדים ונשים בהריון, אשר רגישים מאוד להופעת שלשולים וכאבי בטן והטיפול התרופתי בעייתי עבורם. מומלץ לכם לנסות.